vineri, 29 februarie 2008

Stadionul orasului in mana mafiei


Articol preluat din Dacii Liberi

„Keul a finantat stadionul si echipa din buzuna-rul sau propriu. Ca mai sta acum acolo, nu e treaba voastra si nici a municipiului Sibiu" - ne minte primarul Iohannis din pozitia de infailibil al urbei. Numai ca, daca pe majoritatea sibienilor i-a lamurit, noi continuam sa punem Intrebari legate de cifre, legaturi de prietenie si afaceri!
Putem suspiciona ca primarul Iohannis Isi apara prietenul macar pentru ca nu putine au fost dovezile care au aratat ca cei care doreau sa faca afaceri la Sibiu, solicitand sprijin oficial la Primarie, au fost directionati spre ... Werner Keul.

In ce calitate domnule, primar?

Cand cineva, aflat In pozitia primarului Iohannis, Isi permite sa afirme ca soarta unui bun al comunitatii „nu este treaba voastra si nici a Sibiului“, atunci primarul trebuie sa fie Intr-o grava eroare. Este eroarea capitanului de vas care nu mai accepta ca poate lua decizii greste pe care, pentru decenta trebuie sa le asume.

Primarul presedinte, amicul vicepresedinte

Asa a stat afacerea electorala institulata pe scurt „Stadionul“. Cu complicitatea PSD din mandatul 2000 - 2004, primarul Iohannis a ajuns sa dirijeze fonduri publice spre ceea ce se dorea noua echipa de fotbal a Sibiului In prima divizie nationala.
Alaturi de fonduri de la bugetul Primariei Sibiu, toate institutiile aflate In subordinea administratiei locale aveau sarcina sa aloce zeci de milioane de lei pentru echipa orasului. Totul a mers perfect cata vreme, pentru ca treaba sa mearga ceas a fost nevoie ca echipa primarului Iohannis sa fie completata cu un individ adus tocmai din Germania. Werner Keul, caci despre el este vorba, nu a fost un mare investitor, Insa a fost un puternic si bine Infipt om de afaceri protejat de consilierii FDGR si evident de prietenul Klaus Iohannis.

Pana la stadion, un XXL

Cu birourile firmelor sale amenajate fix In spatiile Stadionului Muni-cipal Sibiu, Werner Keul a fost unul dintre Intreprinzatorii favorizatii ai orasului. Pentru el, primarul Sibiului a acceptat, dintr-un condei, sa mareas-ca intravilanului orasului si astfel sa Isi scuteasca prietenul de obligativitatea de a realiza un inel rutier la intrarea In magazinul XXL, la iesirea spre Selimbar. Inregistrari audio stau proba ca afacerea s-a perfectat cu dedicatie pentru Keul, Insa nimeni nu are vreo problema cu asta.
Dovezile ca protectia de care se bucura Keul sunt suficiente, Insa cel mai bine sunt conturate pozitiile cheie primite de acesta din partea primarului Iohannis In spatiul economic - investitional sibian. Spre surprin-derea oamenilor cu mintea limpede, afacerile se derulau In Sibiu cu filtrul pus de Keul.

Va rugam formati ...la Keul

Investigatiile jurnalistice au aratat ca cei care doreau sa intre In afaceri cu Primaria Sibiu erau directionati, direct din secretariatele Primariei spre Werner Keul. Si asta In ciuda faptului ca acesta nu avea nici o calitate oficiala, nu avea sarcini In cadrul Primariei Sibiu. Era doar unul dintre multii beneficiari de stipendii cu dedicatie venite din partea nasului Iohannis. Si, din nou demonstrata mizeria, nici o autoritate cu sarcini In cercetarea faptelor de coruptie nu s-a deranjat.

Stadionul poporului, afacere privata

Revenind la afacerea „Stadionul Municipal“, trebuie spus ca primarul Klaus Johannis a incercat sa se explice In momentul In care a fost prins cu afacerea murdara. Potrivit contractului de administrare a stadionului catre Asociatia Sportiva Sibiu, acesta era valabil numai In conditiile In care avea echipa de divizia C.

„Unde vreti sa-si aiba birourile, intr-o crisma din Sibiu?“

Dar, dupa ce, din motive pe care nici cei direct implicati nu direct nu sunt dispusi sa vorbeasca, echipa a fost desfintata. In aceste conditii Keul trebuia sa paraseasca stadionul. Numai ca „asociatia are si sarcina sa Intretina stadionul. De aceea, mi se pare normal ca domnul Keul sa-si desfasoare activitatea acolo. Dansul este Inca administratorul asociatiei care se ocupa de stadion. Unde vreti sa-si aiba birourile, Intr-o crisma din Sibiu?“ In mod evident, da, chiar si Intr-o crasma din Sibiu. Grija primarului pentru un prieten afacerist este condamnabila. Pai daca excelen-ta sa Iohannis se Ingrijeste mai mult de bunul mers al afacerilor protejatilor, si mai putin de soarta sibienilor, a celor fara case, care nu apuca sa Ii intre nici macar In audiente cu problemele, atunci primarul Iohannis sa Isi schimbe atitudinea!
Povestea spus de Iohannis, cum ca „Keul a finantat stadionul si echipa din buzunarul sau propriu“ trebuie sustinuta cu acte. Cu actele asociatiei care Il avea ca presedinte pe ...Klaus Iohannis, acelasi personaj care este si primar al Sibiului. Nerusinarea cu care primarul Isi permite sa repezeas-ca presa locala Il transforma Intr-un umil baron local decare trebuie sa ne Ingrijim mai Indeaproape decat am facut-o pana acum.
Pentru ca, In contradictie cu afirmatiile lui Iohannis, potrivit carora „nu e treaba voastra si nici a municipiului Sibiu" daca un afacerist folo-seste spatiile publice In interes propriu, tocmai ca este treaba noastra.
Nervul cu care Iohannis Il apara pe Keul este In mod evident suspecta. „Daca Keul lucreaza acolo este absolut legitim. Acum suntem In procedura sa Il cerem Inapoi. Doar cand se preda cu proces verbal si semnatura devine treaba Primariei. Si atata vreme cat nu s-a Incalcat contractul, nu am intervenit. Renovarea a fost pe banii de Keul. La Inceput, cand s-a renovat o parte din tribuna, s-a platit cu bani publici, iar restul de Keul. Cand cineva aduce bani de acasa pentru un obiectiv public si i se imputa lucrul acesta mi se pare aberant".
Pai contractul a devenit nul In mo-mentul In care nu au mai fost respectate clauzele, domnule primar. Atunci cand banii publici dati asociatiei sportive pe care o prezidati au fost aruncati pe fereastra. Atunci cand, desi mai aveam nevoie de un punct sa accedem In prima liga fotbalistica ati avut grija sa pierdem toate meciurile.

Din grija pentru stadion ...

Justificarea lui Werner Keul ca nu a parasit stadionul pentru ca cineva trebuia sa aiba grija de stadion, suna ca naiba. Daca nu se sesiza presa ca stadionul este folosit ilegal, nu se deranja nimeni sa Il scoata afara pe minunatul investitor.
Pai grija pentru stadion a fost mare, nu cea pentru echipele cu jucatori de perspectiva conduse de Jan Gavrila. Se stie ca jucatorii buni, ambitiosi pusi pe banca de rezerve sau vanduti, totul Intr-un joc simplu, care a condus la tocarea unor bani. Pentru ca orice ar spune primarul Iohannis, numai un prieten bun de-al sau vine la Sibiu sa piarda bani In fotbal. Iar dupa ce Ii pierde Isi aduna boarfele si pleaca linistit.

Injuraturi de suporteri

Toate postarile de pe saitul fcsibiu.ro Il acuza pe Werner Keul ca a contribuit la desfiintarea echipei de fotbal. „E usor sa te joci de-a managerul cand nu sunt banii tai... Aste e mai periculor decat Gigi Becali...“, este doar unul dintre mesajele microbistilor care au tinut sa Il „laude“ pe Keul & Co. pentru desfiintarea echipei de fotbal.
Un sut In gura

2 comentarii:

Anonim spunea...

vreau si eu link la siteu fcsibiu asta despre care se discuta. :) Sau na fost inca creat d mintea bolnava care scrie blogurile astea? :))

Anonim spunea...

P.S. Cred k iar prinde bine o gura d aer curat prin parc , nu d alta dar au inceput sai faca neuronii mucegai :)