luni, 25 februarie 2008

Johannis contra sportului in Sibiu.

Johannis i-a refuzat Sibiului şansa la o sală de 10.000 de locuri

Johannis i-a refuzat Sibiului şansa la o sală de 10.000 de locuri

Sibiul a pierdut ocazia de a avea o sală ultramodernă cu o capacitate de peste 10.000 de locuri. Preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat vineri seară la Sibiu că a purtat discuţii cu primarul Klaus Johannis despre posibilitatea construirii unei sălii polivalente. „Avem un proiect pentru o sală de 6.000 de locuri la Otopeni şi încă unul pentru o sală de 10.000 de locuri pe care dorim să o facem la Timişoara. Am venit mai întâi la Sibiu şi am crezut că vom putea face aici sala, dar după discuţia cu domnul primar Johannis, dânsul nu ne-a oferit promisiunea unui angajament ferm la un astfel de proiect şi am ales Timişoara”, a mărturisit Carmen Tocală, preşedinta FRB. Investiţia de la Timişoara se va cifra între 8 şi 11 milioane de euro, administraţia locală fiind principalul finanţator la proiectului.

Ne taie elanul

Aflat în trecere prin Sibiu, în drum spre Târgu Mureş, unde a mers să vadă condiţiile de organizare a Campionatului European de Baschet – Under 20, secretarul general al FIBA Europe, Zanolin Nar, a mărturisit că România nu va primi prea curând credit pentru organizarea vreunui turneu final european la seniori, nici la baschet masculin şi nici la baschet feminin. Secretarul FIBA a mărturisit că lipsa unor săli polivalente cu capacitate mare de locuri sunt principala cauză pentru care România nu poate primi organizarea unui astfel de eveniment. „Nu cred că în următorii 4-5 ani este posibil să fie organizat în România un eveniment de această amploare. Chiar dacă baschetul a cunoscut o dezvoltasre incredibilă în această ţară în ultimii ani, iar România are un potenţial enorm, nu există structura fizică pentru a organiza aşa ceva. Noi cerem săli cu cel puţin 9.000 de locuri, dar se pot da în cazuri excepţionale şi derogări pentru săli cu 6.000 de locuri. Or în România nu avem informaţii că ar fi măcar o sală de asemenea dimensiuni”, a spus Zanolin Nar, în timp ce preşedinta Federaţiei Române de Baschet îi urmărea atent declaraţiile.

Proiect la Camera Deputaţilor Federaţia Română de Baschet a depus săptămâna trecută o cerere la Camera Deputaţilor prin care se solicită modifcarea criteriilor de acordare a cetăţeniei române în cazurile sportivilor. „Am cerut bineînţeles cu anumite condiţii ca în cazuri speciale, sportivii străini care pot juca în echipele naţionale ale României să primească cetăţenia, după 6 luni de şedere la noi în ţară. Avem semnale că cererea are şanse foarte mari să fie aprobată”, a spus Carmen Tocală. Prin această mutare, Federaţia Română de Baschet încearcă să revigoreze loturile echipelor naţionale. „Avem atâţia baschetbalişti străini de valoare care vor să joace pentru România şi nu putem să-i naturalizăm”, a mai spus Tocală.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Sibieni sunt prosti, e realitate. Sondajul facut rezulta cat de cretini sunt sibieni.

Anonim spunea...

Investiţia de la Timişoara se va cifra între 8 şi 11 milioane de euro, administraţia locală fiind principalul finanţator la proiectului :))) adik acum nu mai avem bani si platim datoriile d anu trecut da vrem sala polivalenta :)

Prosti nu sunt sibienii ci dementu care creaza bloguri cu tampenii in lipsa d activitate

Carti fara pret spunea...

la ziare in dreapta mai pune si Monitorul de Sibiu, Dacii Liberi si Hermanstadter Zeitung - sa fie toate

Anonim spunea...

Mafia la ea acasa in Hermannstadtul naibii.
Doar mafioti sunt de cand e fluherul la putere. Opriti, odata pentru totdeauna mafia.

Anonim spunea...

Ia un extraveral si calmeazate tipu d la 13:12 :) Spunemi k nu esti membru PRM