joi, 21 februarie 2008

Johannis nu vrea sa lase pe nimeni pe Municipal

PRIMARUL SIBIULUI IMPOTRIVA SPORTULUI

Klaus Johannis Klaus Johannis
Athletic Sibiu are sanse minime de a juca returul pe stadionul “Municipal” dupa ce primarul Johannis si-a aratat fatis dezacordul.

Echipa de liga a III-a, Athletic Sibiu are sanse infime de a juca în Sibiu în returul care începe în martie, asta dupa ce din lipsa unui teren de joc omologat a fost nevoita sa joace în turul de campionat la Medias. Visul de a primi stadionul “Municipal” în custodie, este unul interzis pentru Athletic Sibiu. Chiar daca clubul sibian a depus doua proiecte care vor fi discutate la urmatoarea sedinta ordinara a Consiliului Local Sibiu, sansele ca acestea sa fie aprobate sunt aproape nule. Asta pentru ca actualul primar al Sibiului, Klaus Johannis a lasat de înteles ieri ca nu este deloc de acord cu o astfel de mutare. Fostul patron al defunctei FC Sibiu a declarat ca Athletic nu are în opinia sa destui bani sa administreze asa cum trebuie stadionul “Municipal”.

“Nu stiu de vreo astfel de solicitare din partea vreunui club. Probabil ca ea exista sI e pe undeva prin Primarie. Nu m-ar deranja acest lucru dar trebuie vazut daca acest club are forta financiara pentru a întretine stadionul. Eu personal nu stiu niciun club din Sibiu care sa aiba o asemea putere financiara. Poate doar daca a dat de petrol între timp” a spus Johannis.

De partea cealalta cei de la Athletic spun ca s-a pus la cale un proiect foarte amplu care are ca scop ajungerea echipei în liga I în maxim 4-5 ani. “Sunt patru companii foarte mari care ne vor sustine financiar, dar conditia acestora este sa jucam pe stadionul Municipal. FC Sibiu sI CF Sibiu au primit câte o sansa sI au jucat acolo sI cred ca meritam sI noi sansa de a juca acolo” a spus Cornel Stanila, director executiv la Athletic Sibiu.

Niciun ban pentru sport

Primarul Sibiului a declarat joi ca nu i se pare oportun ca echipele de fotbal sI nu numai sa fie sprijinite din banii publici sI nu este deloc impresionat de cazul primariei din Voluntari care sponsorizeaza echipa de prima liga, Unirea Urziceni. “Este gresit sa folosim banul public pentru a sustine echipe profesioniste de fotbal sI nu numai. Nu accept asa ceva. Astfel de sustinere masiva nu este benefica comunitatii ci altora. Noi sustinem totusI sportul sI s-a vazut la baschet anul trecut” a spus Johannis. Echipa de baschet CSU Sibiu a primit anul trecut aproximativ 30.000 de euro de la primaria Sibiu.

Niciun comentariu: